Mainos

Etnoa ja luksusta

Louis Vuitton esitteli Pariisin muotiviikoilla Marc Jacobsin suunnitteleman ensi kevään ja kesän malliston. Catwalkilla nähtiin murrettuja sävyjä, mielenkiintoisia yksityiskohtia sekä tietysti merkin tunnusmerkiksi nousseita monogrammi-kuvioita.

Metalliset asusteet ja yksityiskohdat ovat olleet muodin huipulla jo pari vuotta, ja trendi ei näytä olevan laantumassa. Louis Vuittonin mallistossa metallinhohtoa nähtiin niin laukuissa kuin vaatteissakin.


Kullan hohtoa

Lisäksi asusteissa oli intiaanimaista henkeä. Sekä kengissä että laukuissa nähtiin puu- ja lankakoristeita, jotka toivat asusteisiin mukaan etnisen ulottuvuuden.

Myös paper bag -malliset hameet olivat Jacobsin suosiossa.

Riikinkukon vihreää

Marc Jacobs on innostunut myös tummasta ruohonvihreästä väristä. Catwalkilla vihreä yhdistettiin ruskeaan, mustaan ja vaaleaan kultaan. Punainen toimi tehostevärinä laukuissa, mallien rannekoruissa sekä huulipunissa.

Mukaan mahtui myös sulkamainen vihreä-musta mekko (oik.), jonka innoittajaksi voisi epäillä riikinkukkoa!

Niukkoja linjoja ja pöyhkeitä hiuksia

Minimaaliset linjat näyttävät jatkavan voittokulkuaan, jos Marc Jacobsiin on uskominen. Minarit yhdistettiin catwalkilla korkeakorkoisiin nilkkureihin.

Mallien tukat puolestaan eivät olleet pieniä, jos vaatteet sitä olivat. Edestäpäin täysin sileiksi vedetyt hiukset olivatkin takaatapäin katsottuna oikeat kiharapallot.

Rentoja ja miesmäisiä jakkuja

Catwalkilla nähtiin melko erilaisia bleisereitä. Kullanhohtoinen bleiseri vasemmalla on melko miesmäinen: siinä on voimakkaat, kasarihenkiset olkapäät. Malli ei myöskään ole kovin vartalonmyötäinen.

Myös keskimmäisen kuvan jakussa on miesmäisiä aineksia. Harmaa, hyvin alasaukeava jakku muistuttaa etäisesti miesten juhlallista frakkia.

Oikeanpuoleinen musta jakku taas on klassisen naisellinen. Lyhythihainen jakku on kesäpäivinä oiva korvike perinteisella jakulle. Marc Jacobs on lisännyt jakkuun naisellisuutta vyötärölle kietaistulla leveällä vyöllä.

Leopardia ja perinteistä Louis Vuittonia

Laukut olivat luonnollisesti muotinäytöksessä suuressa osassa. Lavalla nähtiin laukkuja, joissa ei ollut monogrammi-kirjailuja ollenkaan. Esimerkiksi pantterikuosisessa laukussa vasemmalla ei ole monogrammi-kuviota.

Perinteinen Vuittonin monogrammi-kuosi oli saanut pyöreähkön ulkomuodon ja etnokoristeet kuvassa keskellä.

Kuvassa oikealla monogrammi-kuosi hehkuu metallinvärisessä laukussa, jonka muoto on hyvin pussukkamainen. Etnokoristeita oli yhdistetty myös tähän laukkumalliin.

Teksti: MTV3/Helmi/Emmi Maaranen

Kuvat: Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.