Mainos

Etninen väkivalta puhuttaa yhä

Sisäministeriö on huolissaan viranomaisten suhtautumisesta maahanmuuttajien ja suomalaisten välisiin väkivaltaisuuksiin. Ylikomisario Kalle Kekomäki ministeriöstä sanoo, että eri viranomaisten pitäisi nyt selkeästi sanoa, mitä mieltä he ovat kahinoista.

Hänen mukaansa esimerkiksi Vantaalla on nyt mahdollisuus poiketa Joensuun tavasta. Siellä asiaa pyöriteltiin kokouksissa, mutta kukaan ei tuonut julki, että tällainen pitää tuomita ja ongelma pitää hoitaa, kertoo Kekomäki. Yksittäisten tapausten julkisen puimisen sijaan Kekomäki toivoo, että kaupungista löytyisi yhteinen tahto laittaa etnisiä erimielisyyksiä ja väkivaltaa lietsovat henkilöt kuriin.

Suomalaisten ja somalien rotukahakointia selviteltiin Vantaan Hakunilassa eilen. Vantaan kaupungin, somaliyhteisön ja poliisin keskusteluissa päätettiin perustaa työryhmä ratkomaan somaliyhteisöä koskettavia ongelmia. Somalialaiset valittivat turvattomuudesta ja asumisongelmista, muun muassa asuntojensa ahtaudesta.

Vantaan Hakunilan tapaus antoi aiheen keskusteluun myös eduskunnassa. Työministeri Tarja Filatov kertoi eduskunnan kyselytunnilla, että syrjintävaltuutetun viran perustamiseen etsitään vielä varoja ministeriön muista määrärahoista. Viran perustamiseen ei löytynyt varoja hallituksen budjettiriihessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.