Mainos

Etla ennakoi verkkaista nousua

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla ennustaa maailmantalouden kasvun nopeutuvan hienoisesti. Suomen bruttokansantuotteen arvioidaan kasvavan tänä vuonna 1,4 prosenttia.

Etla ennakoi Suomen bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna 1,4 prosenttia.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla arvioi Suomen talouden kääntyvän hitaaseen nousuun. Etlan mukaan Suomen talouden suurin riski on tällä hetkellä, että kansainvälinen talous elpyy odotettua hitaammin eikä vienti vedä

Etlan suhdanne-ennusteen mukaan maailmantalouden kasvu nopeutuu, mutta verkkaisesti. Yhdysvaltojen talous kasvaa tänä vuonna 2,4 prosenttia ja ensi vuonna kolme prosenttia. EU:n nousu on yhdestä prosentista 1,8 prosenttiin ensi vuonna. Suomen bruttokansantuote kasvanee tänä vuonna 1,4 ja ensi vuonna 2,4 prosenttia eli EU:n keskitasoa enemmän.

Etlan mukaan Suomen talouskasvu on tänä vuonna kulutuksen varassa, kun investointien taantuma jatkuu ja vientikysyntä virkoaa vasta ensi vuonna. Työllisyys on heikkenemässä. Työpaikat lisääntyvät eniten kunnissa. Ansiotulojen verotus ei kevene juuri lainkaan, ja se vaikuttaa kulutuksen kasvuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.