Mainos

Etla: Eläkesäästäjät käyttäytyvät kuten muut

Etlan mukaan eläkevakuutussäästäjät ovat itse asiassa pysyneet työelämässä muita pitempään.

Eläkevakuutussäästäjät jäävät töihin yhtä pitkäksi aikaa kuin muutkin, vaikka heidän on arvioitu lähtevän eläkkeelle nuorempina. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimuksen mukaan syynä on se, että eläkevakuutussäästöt ovat yleensä suhteellisen pieniä.

Vapaaehtoisten eläkevakuutusten verokohtelu muuttui vuoden 2005 alussa sillä perusteella, että vanhan järjestelmän arvioitiin kannustavan eläkevakuutussäästäjiä siirtymään muita aiemmin eläkkeelle.

Etlan mukaan eläkevakuutussäästäjät ovat itse asiassa pysyneet työelämässä muita pitempään. He ovat kuitenkin muita koulutetumpia ja paremmin ansaitsevia. Jos ansio- ja koulutustaso otetaan huomioon, eläkevakuutussäästäjien käyttäytyminen ei poikkea oleellisesti muista, Etlan tutkija Niku Määttänen arvioi.

Vakuutussäästöjen mediaani oli 30 500 euroa, eli tasan puolella säästöt ovat mediaania pienempiä ja toisella puolella suurempia. Vapaaehtoista eläkettä nostetaan keskimäärin kahdeksan vuotta.

Tutkimus perustuu Vakuutusyhtiöiden keskusliiton kyselyyn, johon vastasi 800 lähellä eläkeikää olevaa tai eläkkeelle siirtynyttä ihmistä. Noin puolella vastaajista on vapaaehtoinen eläkevakuutus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.