Etkö laihdu, vaikka syöt terveellisesti? Syy voi löytyä täältä

Laihtuminen ei välttämättä onnistu, jos syöt tietämättäsi terveelliseksi leimattuja sokeripommeja.

Jos painonpudotus tuntuu junnaavan, on aika tarkistaa ruokavalio. Pidä vaikka viikon ajan ruokapäiväkirjaa ja analysoi sen jälkeen, mikä voisi olla syy painon putoamattomuudelle. Jos ruokavaliosi on täynnä esimerkiski näitä aineksia, on aika miettiä syömisiään uudestaan:

Mehut

Limsat, mehut ja muut virvoitusjuomat sisältävät yleensä uskomattoman paljon sokeria. Hedelmämehuissakin kalorit voivat paukkua! Vaihda mehut siis tavalliseen veteen.

Mehujen ja virvoitusjuomien sisältämät sokerit saavat sinut myös haluaamaan lisää makeaa, jolloin herkuista voi olla vaikeampaa kieltäytyä.

Jogurtti

Tavallisessa aamupalajogurtissasi voi olla uskomaton määrä sokeria. Monet jogurteista sisältävät noin 10 grammaa sokeria 100 grammaa kohden, mikä tekee 20 grammaa per purkki. Suomeksi sanottuna terveellisessä jogurtissasi voi olla jopa 10 palaa sokeria. Katso ensi kerralla kaupassa luonnollisempi ja vähäsokerisempi vaihtoehto aamiaisjogurtiksi.

Mysli

Myslissä on paljon kuituja ja vitamiineja, mutta myös huomattava määrä kaloreita. Tarkkaile myös sokerimäärää pussien kyljestä. Erityisen petollisia ovat erilaiset muromyslit, joita voisi verrata melkein karkkeihin.

Pähkinät

Pähkinät ovat erittäin terveellisiä, mutta niissä on myös paljon kilokaloreita. Voit huoletta syödä niitä päivittäin, mutta maltillisesti – noin puoli desiä päivässä on hyvä määrä.

Leipä

"Leipä miehen tiellä pitää" ei pidä paikkaansa, mikäli ostoskoristasi löytyy vaaleaa pullaleipää. Valitse täysjyvää!

Kuivatut hedelmät ja jogurttirusinat

Kuivatut hedelmät koetaan terveellisenä vaihtoehtona karkkien napostelulle ja toki ne ovatkin makeisia parempi vaihtoehto. Tämä ei tee niistä kuitenkaan kalorittomia eikä sokerittomia.

Saman virhearvion voi tehdä "terveellisten" jogurttirusinoiden kanssa. Rusinoiden jogurtti on kaukana todellisesta luonnonjogurtista ja sisältää lähinnä rasvaa ja sokeria.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja