Mainos

Etiopiassa vapautetut ruotsalaistoimittajat: Elämämme suurin virhe

Etiopiassa vapautetut ruotsalaistoimittaja Martin Schibbye ja valokuvaaja Johan Persson ovat tv-haastattelussa hyväkuntoisen näköisiä, mutta erityisesti Schibbyellä on tunteet pinnassa: ensin hän nieleskelee itkua, mutta lopuksi hän jo naureskelee.

Miehet esiintyvät katuvaisina ja helpottuneina Etiopian valtiollisen television haastattelussa eilen illalla. Ruotsin SVT on esittänyt haastattelun.

Etiopia armahti Schibbyen ja Perssonin eilen. Heidät oli tuomittu 11 vuoden vankeusrangaistuksiin terrorismin tukemisesta ja laittomasta maahantulosta.

Schibbye nieleskelee videolla itkua, kun hän pyytää anteeksi sitä, että tuli Etiopiaan alun perin ilman vaadittavia virallisia papereita.

– Oli elämäni suurin virhe tulla maahan ilman kunnollisia dokumentteja, se olisi voinut maksaa henkemme, sanoo Schibbye englanninkielisessä haastattelussa.

Hänen kollegansa Johan Persson sanoo myös tehneensä virheen.

– Kaikki voivat tehdä virheitä. Nyt olemme iloisia, että Etiopian kansa ja hallinto on hyväksynyt anteeksipyyntömme ja voimme mennä takaisin perheidemme luokse Ruotsiin.

Videon lopussa Schibbye alkaa piristyä ja hän naureskelee kokeneensa vankilan ensimmäistä kertaa vankina.

– Olen käynyt lukuisissa vankiloissa muun muassa Aasiassa, joten minulla on kokemusta vankiloista, mutta ei koskaan aiemmin vankina.

Persson kertoo miesten aluksi pelänneen vankilaan menoa.

– Pelkäsimme, koska emme tienneet mikä meitä odottaa. Muut vangit olivat kuitenkin alusta asti meille todella ystävällisiä.

Kun toimittaja kysyy mitä miehet haluavat lopuksi sanoa Etiopialle ja vankilaviranomaisille, leviää Schibbyen kasvoille hymy ja hän sanoo kiitos paikallisella kielellä.

– Big thank you, hän sanoo

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.