Mainos

Etiopian ja Eritrean edustajat neuvottelupöytään

Etiopian ja Eritrean sotaan etsitään nyt ratkaisua diplomatian avulla. Afrikan yhtenäisyysjärjestö on kutsunut sodan osapuolet neuvotteluihin Algeriaan. Taistelut ovat jälleen yltyneet ja jopa kymmenien tuhansien sotilaiden kerrotaan kuolleen. Eritreassa oleville suomalaisille on annettu evakuointimääräys.

Voiton tahto Etiopiassa tuntuu olevan korkealla. Etiopia on kiistatta menestynyt sotilaallisesti 12 päivää jatkuneessa uudessa rajasodassa. Etiopian joukot ovat työntäneet pienen naapurinsa pois kiistanalaisilta alueilta ja ne ovat valloittaneet useita sotilaallisesti tärkeitä raja-asemia. Suomen Etiopian asianhoitajan mukaan Eritreassa asuu alle kymmenen suomalaista, joista useimmat ovat naimisissa paikallisten kanssa. Saksa johtaa EU-kansalaisten evakuointia. Ohjeeksi on annettu, että vain pakottavista syystä voi jäädä vielä maahan.

Etiopiassa asuu lähes 80 suomalaista, heillä ei sen sijaan ole mitään hätää. Eritrealla ei uskota olevan mitään sotilaskapasiteettia, jolla se voisi iskeä esimerkiksi Addis Abebaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.