Mainos

Etiopia uhkaa "murskata" Somalian islamistien hyökkäyspyrkimykset

Islamistit ovat kuitenkin vakuuttaneet, että heillä ei ole aikeita hyökätä Somalian väliaikaisen hallituksen päätukikohtaan Baidoaan.

Etiopia on ilmoittanut aikovansa "murskata" kovin ottein Somalian islamistitaistelijoiden mahdolliset pyrkimykset hyökätä Somalian väliaikaista hallitusta vastaan.

- Otamme käyttöön kaikki mahdolliset keinot murskataksemme islamistiryhmän, mikäli he yrittävät hyökätä väliaikaisen hallituksen tukikohtaan Baidoaan, Etiopian tiedotusministeri Berhan Hailu sanoi.

Hän sanoi Etiopian tarkkailevan nyt tiiviisti islamistien liikkeitä.

Silminnäkijät kertoivat jo myöhemmin päivällä, että Etiopian joukkoja saapui Baidoaan suojellakseen siellä olevaa väliaikaishallitusta. Etiopian hallitus kiisti tiedon.

Islamistit sanoivat aikovansa häätää etiopialaiset maasta ja julistavansa pyhän sodan näitä vastaan.

Islamistit ovat kuitenkin vakuuttaneet, että heillä ei ole aikeita hyökätä Baidoaan. Islamistit vetäytyivätkin tänään Buurkhanan alueelta läheltä Baidoaa, jonne eteneminen herätti pelkoa mahdollisesta hyökkäyksestä Baidoaan.

Islamistit ovat kesän aikana valloittaneet laajoja alueita Somaliasta Yhdysvaltain tukemilta sotapäälliköiltä. Presidentti Abdullahi Jusuf Ahmedia tukeva Etiopia on ollut huolissaan islamistien vallan kasvusta, ja Yhdysvallat puolestaan pelkää islamistihallinnon muuttavan koko Somalian terroristien tukialueeksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.