Mainos

Etiopia ei suostu tulitaukoon

Etiopia ei suostu lopettamaan sotaa Eritrean kanssa ennen rauhanneuvottelujen alkamista, maan hallitus ilmoitti YK:n turvallisuusneuvostolle tänään. Eritrea taas olisi YK:n mukaan ollut valmis hyväksymään tulitaukosopimuksen.

Etiopialle ei kelpaa tulitauko

YK:n turvallisuusneuvosto harkitsee tänään Etiopian ja Eritrean asettamista asevientikieltoon. Turvallisuusneuvoston päätös estäisi sotatarvikkeiden myymisen Etiopialle ja Eritrealle ja kieltäisi Etiopian viranomaisia matkustamasta ulkomaille.

Turvallisuusneuvosto ei päässyt asiasta sopuun eilen, jolloin asiaa käsiteltiin ensimmäisen kerran. Useiden diplomaattien mukaan asiasta äänestettäneen aikaisintaan huomenna. Etiopian ja Eritrean välinen rajasota on kiihtynyt sen jälkeen kun Etiopia teki perjantaina Eritreaan suurhyökkäyksen.

Maanantaina Eritrea puolestaan ilmoitti ampuneensa alas etiopialaisen sotilaskoneen ja helikopterin. Kaikkiaan kymmenientuhansien sotilaiden uskotaan saaneen surmansa kaksi vuotta kestäneen sodan aikana. Eritrea itsenäistyi Etiopiasta vuonna 1993 pitkän sissisodan jälkeen.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.