Mainos

Etiopia aloittanut hyökkäyksen Somaliassa

Etiopia vahvistaa, että se on aloittanut vastahyökkäyksen Somalian islamisteja vastaan. Hallituksen mukaan kyse on lähinnä maahyökkäyksestä. Silminnäkijät taas ovat kertoneet etiopialaiskoneiden pommittaneen Somaliaa.

Etiopia on aloittanut vastahyökkäyksen Somaliassa islamisteja vastaan, kertoo maan tiedotusministeri.

Tiedotusministeri Berhan Hailun mukaan Etiopia hyökkää usealla rintamalla itsepuolustuksena islamisteja ja ulkomaisia terroristiryhmiä vastaan.

Vastahyökkäys on hallituksen mukaan meneillään pääasiassa maalla. Aiemmin tänään silminnäkijät kertoivat, että etiopialaiset lentokoneet ovat pudottaneet pommeja kahdelle alueelle Somaliassa. Myös islamistit kertoivat pommien pudottamisesta muun muassa yhteen heidän tukikohtaansa.

Taistelut alkoivat viime tiistaina, kun Etiopia ei ollut vetänyt tuhansia sotilaitaan Somaliasta islamistien asettamaan takarajaan mennessä. Taisteluiden kerrotaan levinneen jo muun muassa Baidoaan, joka on ainoa YK:n tukeman väliaikaishallituksen hallussa oleva kaupunki.

Kahakoiden kumpikin osapuoli sanoo, että taisteluissa on kuollut satoja. Avustusjärjestöjen mukaan kuolleita on kymmeniä.

(MTV3-STT-AP-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.