Ethän sorru yleisiin virheisiin? Näillä pahoilla tavoilla pilaat hiuksesi

Hiukset on helppo pilata vahingollisilla tottumuksilla. Tiedätkö, mikä osuus on esimerkiksi vääränlaisilla hiuslenkeillä ja kampauksilla?

Hiuksiin vaikuttavat muun muassa UV-säteily, ravinto, saasteet ja muotoiluraudat. Miksi siis lisätä hiusten rasitusta entisestään? Monien julkkisten suosima kampaaja Harry Josh kertoo, mitä sudenkuoppia hiustenhoidossa on.

Kotivärjäys

Jos yrität sävyttää tai raidoittaa hiuksiasi kotona ja lopputulos on liian keltainen, älä yritä korjailla lopputulosta kotona vaan käänny suosiolla kampaajan puoleen. Voit suotta pilata hiuksesi.

Huonot hiuslenkit

Ethän käytä hiuksissasi tavallisia kumilenkkejä tai hiuslenkkejä, joissa on metalliosa? Lenkit vain repivät hiuksia ja saavat ne katkeilemaan, kun avaat poninhännän.

Poninhäntä samassa kohdassa

Poninhännän pitäminen aina samassa kohdassa kuluttaa hiuksia ja saa ne katkeilemaan. Poninhännän paikkaa ja muutenkin kampausta kannattaa vaihdella usein.

Balleriinakampaus

Ballerinojen suosima tiukka takanuttura voi ajan myötä tehdä hiuksille tuhoa. Kireys laittaa hiusten tyvet koetukselle ja voi saada hiukset katkeilemaan hiusrajasta. Varsinkin katkeilevien hiusten kanssa painivien kannattaa löysätä nutturaansa.

Lämpösuoja

Hiusten lämpösuojatuotteet luovat suojan kuumien lämpölevyjen ja hiusten sisäosan väliin, joka antaa hiuksille rakenteen. Osa aineista suojaa myös UV-säteiltä. Ne tekevät hiuksista huokoiset ja saavat ne näyttämään karheilta ja kuivannäköisiltä.

Märät hiukset

Märkiä hiuksia ei tulisi harjata villisian harjaksista tehdyllä harjalla. Suihkun jälkeen kannattaa käyttää niin sanottua melaharjaa tai harvapiikkistä kampaa. Tiheäpiikkisellä harjalla riuhdot hiuksia turhaan irti.

Harjaaminen

Hiusten harjaaminen kiihdyttää päänahan verenkiertoa ja samalla ravintoaineiden kulkeutumista hiustuppiin. Mitä paremmin hiustupet voivat, sen terveemmät ja kiiltävämmät hiukset ovat.

Lue myös:

MTV

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja