Mainos

Etelässä lämpenee, pohjoisessa talvista - lämpötilaero jopa 20 astetta

Etelässä mitataan perjantaina jopa 13-14 asteen lämpötiloja. Pohjoisessa sen sijaan on satanut jo lunta ja lämpötilat ovat loppuviikolla laajalti pakkasella.

Suomi on tällä viikolla jakautunut kahtia lämpötilojen osalta. Viikon loppupuolella sää lämpenee edelleen etelässä ja kylmenee pohjoisessa.

Etelän ja pohjoisen lämpötilaero on tällä viikolla päivisin yli 15 astetta ja öisin jopa yli 20 astetta. Lämpötilat ovat etelässä viitisen astetta vuodenajan keskimääräisiä lämpötiloja korkeampia ja pohjoisessa vastaavasti matalampia.

Perjantaina etelässä voidaan päästä 13-14 asteeseen ja yölämpötilakin on yli kymmenen astetta. Pohjoisessa päivälämpötilat ovat loppuviikolla pääasiassa pakkasella.

– Etelän lämpötilat vastaavat syyskuun alun ja pohjoisessa marraskuun keskimääräisiä lämpötiloja. Näyttää siltä, että pohjoiseen satanut lumi pysyy maassa ainakin ensi viikkoon asti, sillä lämpötilat eivät ole siellä nousussa, pikemminkin päinvastoin, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Käsivarressa oli viime yönä yli kymmenen astetta pakkasta. Myös muualla pohjoisessa voi olla yli kymmenen asteen yöpakkasia viikon loppupuolella.

Sää on loppuviikon ajan maan etelä- ja keskiosassa epävakaista. Sateita on liikkeellä ja ne ovat paikoin runsaita. Lunta sataa tänään Etelä-Lappiin ja Kainuuseen. Viikonloppuna pohjoisessa on poutaista.

Baltiassa päästään tällä viikolla jopa 20 asteeseen. Näin lämmintä ei Suomeen kuitenkaan tämän hetken ennusteen mukaan ole tulossa. Suomessa ei ole koskaan lokakuussa mitattu yli 20 asteen lämpötilaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.