Mainos

Etelässä kerätään korvasieniä, pohjoisessa lasketellaan

Suomessa eletään tällä hetkellä kevättä ja talvea samaan aikaan. Korvasienet puskevat jo maasta etelässä, kun pohjoisessa vielä lasketellaan ja hiihdetään.

– Etelässä kevät on edennyt suunnilleen ajallaan, keskiosassa maata ollaan hiukan jäljessä ja pohjoisessahan satoi vielä lunta, toteaa vanhempi tutkija Kauko Salo Metsäntutkimuslaitokselta.

Etelässä valko- ja sinivuokot ovat jo kukassa. Koivuissa alkaa olla lehtiä paikoin etelässä.

– Hiirenkorvat ovat tulleet etelässä koivuihin suunnilleen keskiarvokevään tavoin, toteaa asiakaspäällikkö Eero Kubin Metsäntutkimuslaitoksen Oulun toimipaikasta.

Korvasienikausi on jo alkanut Etelä-Suomessa.

– Kevät on ollut kostea, sillä lumet ovat sulaneet hitaasti. Korvasienisadosta voi odottaa vähintään kohtuullista, sanoo Kauko Salo.

Korvasienten satokausi on etelässä toukokuussa, pohjoisessa kausi jatkuu vielä kesäkuulle.

Rinteessä kesäkuulle asti

Laskettelukeskuksista auki sinnittelee edelleen Ruka, missä avoinna on vielä kaksi hissiä ja kuusi rinnettä.

– Lumitilanne on lähestulkoon talven paras. Viikonloppuna satoi parikymmentä senttiä uutta lunta. Lumitilanteen osalta pystyisimme pitämään auki vaikka 30 rinnettä, mutta asiakkaita ei enää riitä, toteaa Rukakeskuksen liiketoimintajohtaja Matti Parviainen.

Viime viikolla Rukalla oli vielä noin 500 laskijaa päivää kohden. Rukan tavoitteena on pitää yksi rinne auki kymmenenteen kesäkuuta asti.

Lunta on vielä Lapissa ja Koillismaalla sekä paikoin Kainuussa. Jäätä on vielä Perämerellä ja Oulujärveltä pohjoiseen. Jäät ovat jo heikenneet myös pohjoisessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.