Mainos

Etelänmatkoja kysytään jo

Ensi talven etelänmatkat ovat käyneet kaupaksi ennätyksellisen hyvin. Talvimatkat ovat olleet myynnissä vasta reilun viikon, mutta jo nyt matkatoimistoissa on menty viime vuoden vastaavan ajan myyntilukujen ohi.

-Talven myynti on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin. Viime vuodesta talvimatkojen myynti on lisääntynyt jopa yli 40 prosenttia. Olemme myös lisänneet matkojen tarjontaa huomattavasti, kertoo Matkatoimisto Tjäreborgin toimitusjohtaja Mauri Rytkönen.

Myös Aurinkomatkat ja Finnmatkat ovat jo ehtineet myydä talven matkoistaan neljänneksen, mikä on 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
-Ensimmäinen ostoryntäys on ollut todella kova. Uskon kuitenkin, että myynti tästä tasaantuu. Alkuryntäys ei tarkoita, että myynti jatkuisi koko ajan yhtä vahvana, arvioi Finnair Travel Servicesin toimitusjohtaja Timo Heinonen.

Finnair Travel Services tuottaa Finnair-ryhmän eli Aurinkomatkojen, Finnmatkojen ja Top Clubin matkat. Talvimatkoja on ensi vuodeksi tarjolla FTS:n kautta 5-6 prosenttia enemmän kuin aikaisemmin.

Espanja on talven lomakohteista edelleen suosituin, pelkästään FTS:n kautta Kanarian saarille matkustaa joka talvi yli 100 000 suomalaista. Espanjan jälkeen tulevat Portugal, Israel ja Kaakkois-Aasia. Tjäreborg mainitsee uusiksi kaukokohdesuosikeiseen Thaimaan Phuketin, Dominikaanisen tasavallan Puerto Platan, Karibian ja Meksikon.

Loppukesän matkojen kysyntä kiihtyy

Myös tämän kesän matkojen myynti on mennyt kohtuullisesti. Finnmatkat ja Aurinkomatkat ovat lisänneet kesämatkamyyntiään noin 4 prosenttia viime vuodesta. Tjäreborg on saanut jo 80 prosenttia kesästä myydyksi.
-Kesämatkatkin tullaan myymään loppuun. Esimerkiksi lähilähtöjä ei ole enää niin paljon saatavilla kuin olisi kysyntää, Rytkönen sanoo.

Koleat ja sateiset kesäsäät kiihdyttävät loppukesän matkojen kysyntää koko ajan. Monet matkanjärjestäjät ovat kuitenkin joutuneet myymään kesäkuun matkoja viime hetkessä ja huomattavilla alennuksilla.
-Kaiken aikaa emme ole saaneet matkoistamme aivan riittävää hintaa. Luonnehtisin tilannetta silti tyydyttäväksi, Heinonen sanoo.

Kesäkohteista selvästi suurin on Kreikka. Seuraavaksi suosituimpia kohteita ovat Espanja, Turkki, Italia ja Kypros.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.