Mainos

Etelänmatkailun taantuma takana

Etelänmatkailu on toipunut notkahduksestaan. Sekä Aurinkomatkojen että Finnmatkojen mukaan valmismatkojen myynti on sujunut vilkkaasti.

Turkki kiinnostaa suomalaisia etelänmatkaajia aiempaa selvästi enemmän. Kreikka on kuitenkin pitänyt pintansa kesän ykköskohteena.

- Uutta on, että Turkki on lisännyt suosiotaan voimakkaasti tänä kesänä, kertoo Finnmatkojen viestintäpäällikkö Kaisa Mäki-Kullas.

Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi vahvistaa, että suurin nousija on Turkki.

Kreikka on silti molemmille matkatoimistoille edelleen tärkein kohdemaa. Meretniemi arvioi, etteivät edes Kreikan talousvaikeudet ja lakot ole vaikuttaneet suosioon, sillä lakot eivät juurikaan vaikuta turistien elämään.

Mäki-Kullaksen mukaan uutena piirteenä on se, että tänä kesänä matkoja on myyty runsaasti Egyptiin, joka on perinteisesti talvilomakohde.

Sekä Aurinkomatkat että Finnmatkat kertovat, että etelänmatkat ovat menneet mukavasti kaupaksi tänä kesänä. Kevään tuhkapilven vaikutus oli vain hetkellinen.

Meretniemi luonnehtii kesää normaaliksi pitkällä aikavälillä. Mäki-Kullas sanoo, että viime kesän epävarmuutta ei ole enää tänä kesänä ilmassa.

Myös automatkailu kiinnostaa

Suomalaisten matkailuinto näkyy myös automatkailussa, joka on lisääntynyt edellisvuosista. Autoliitto kertoo, että suosikkikohteeksi on noussut Saksa. Myös Baltian maiden läpi kulkeva valtatie Via Baltica on ohittanut Ruotsin automatkailussa.

Autoliiton palveluesimiehen Varpu Nokelaisen mukaan automatkailu on kasvanut myös aiempiin kesiin verrattuna, joten kyse ei ole vain viime vuoden taantuman aiheuttamasta piikistä.

Kevään tuhkapilvi sai toki monet päättämään, että tänä kesänä lähdetään lomamatkalle laivalla ja autolla lentokoneen sijasta.

Autoliitolla on tuntuma suomalaisten automatkailuun, sillä matkailijat hoitavat liiton kautta monet asiapaperit.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.