Etelän teille pääkallokeli - yksi kuollut jo

Eteläisessä Suomessa on ajettu lyhyen ajan sisällä useita kolareita, koska tienpinnat ovat jäätyneet sateisen ja lauhan päivän jälkeen. Sää on kylmentynyt hetkessä eteläisessä Suomessa.

Tuusulan Hyrylän ja Hyvinkään välinen kantatie 45 oli illansuussa poikki jonkin aikaa henkilö- ja pakettiauton kolarin takia. Onnettomuudessa kuoli henkilöautossa matkustajana ollut, vuonna 1944 syntynyt nainen. Molemmat kuljettajat loukkaantuivat. Pohjoiseen kulkenut pakettiauto lähti ohittamaan räntäsateessa autoletkaa, ja samanaikaisesti pohjoisesta tuli henkilöauto.

Liikenneonnettomuuksia sattui myös mm. kolmostiellä, Tuusulanväylällä, Porvoon suunnalla ja Kymenlaaksossa.

Kolmostiellä oli suuri onnettomuus lähellä, kun bussi kolaroi toisen perään pysäkillä. Toisessa bussissa nimittäin seisoi käytävällä useita matkustajia, jotka kaatuilivat peräänajossa. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti.

– Sää kylmenee yhä illan aikana ja samalla sateet muuttuvat lumeksi. Tämä tietää huonoa ajokeliä, kertoo MTV3:n meteorologi Mette Mannonen.

Liikenneviraston tieliikennepäivystyksessä on vastaanotettu lukuisia ilmoituksia autoilijoilta pienempien teiden jäätymisestä.

– Ainakin rannikon läheisyydessä ja etelässä päätiet pysyvät sulina, koska niitä on suolattu. Toisaalta keliolosuhteet voivat muuttua nopeasti. Tällä hetkellä esimerkiksi Hämeenlinnan moottoritiellä Klaukkalan kohdalla tie on märkä, mutta Hyvinkään kohdalla on jo sohjoa, päivystyksestä kerrotaan.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu

Lue myös:

    Uusimmat