Mainos

Etelän lumipeite nakertaa pohjoisen hiihtomatkailua

Eteläisen Suomen lumisateet harmittavat työmatkaliikenteessä, mutta hiihtolatuja ja pulkkamäkiä kaipailevat huutavat hurraata.

Etelän hiihtolomat odottavat viikoilla 8 ja 9. Lapin hiihtokeskuksissa runsasluminen etelän talvi on vähentänyt jonkin verran hiihtolomalaisten määrää.

Lapland Hotels –ketjun johtaja Ari Vuorentausta sanoo, että kevään osalta ketjun 11 hotellissa kauppa on lähtenyt hyvin liikkeelle. Joulun ja vuodenvaihteen tienoilla kotimaisten matkailijoiden määrä lisääntyi Vuorentaustan mukaan noin kymmenellä prosentilla.

- Selvästi tehdään enemmän kauppaa online-varausjärjestelmän kautta, kuin viime vuonna tähän aikaan, ja varaustilanteenkin suhteen ollaan edellä viime kevättä.

Vuorentausta sanoo, että vaikka kokonaisuutena hyväluminen etelän talvi ei välttämättä näy pohjoisen hiihtokeskuksissa, alueellisia ja yrityskohtaisia eroja on varmasti.

Levin ja Ylläksen alueiden vastaava Tero Mäki-Asiala on samaa mieltä. Hänen mukaansa Etelä-Suomen hiihtolomalaisten määrä on vähentynyt, koska lunta ei tarvitse lähteä Lappiin asti etsimään. Vähennystä on myös aiheuttanut aikaisin tullut talvi.

- Negatiiviset talousuutiset vaikuttavat luonnollisesti lomailuun. Samalla tavalla vaikutusta on esimerkiksi uutisilla irtisanomisista, Mäki-Asiala kertoo.

Vuorentaustan mukaan etelän epävakaiset keliolot ovat heti vilkastuttaneet lomavuorokausien myyntiä. Runsaslumisuus on vaikuttanyt siihen, että lomallelähtöpäätökset tehdään myöhemmin kuin tavallisesti.

- Lapissa on kuitenkin vakaa talvikeli. Epävakaus etelässä on lisännyt myös hiihtolomavarausten tekemistä. Halutaan varmistaa, että hyvissä olosuhteissa päästään hiihtolomaa viettämään.

Sekä Mäki-Asiala että Vuorentausta ovat yhteen mieheen sitä mieltä, että epävakaa taloustilanne on lyhentänyt hiihtointoisten lomien kestoa. Sama on tapahtunut Keski-Euroopan keskuksissakin. Myös Euroopan poikkeuksellinen lumitilanne on vaikuttanut eurooppalaisten matkailijoiden Suomi-suunnitelmiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.