Mainos

Etelän joulumatkat alkavat olla loppuunmyytyjä

Joulumatkat ovat menneet hyvin kaupaksi. Auringonpaisteesta ja palmupuista haaveilevan vaihtoehdot alkavat olla jo vähissä, mutta pohjoisen valkeaan jouluun on vielä matkoja tarjolla.

Aurinkoranta


Jouluksi matkalle lähtöä suunnitteleva alkaa olla myöhässä, jos suunnitelmien suunta on etelään.

- Joulun pyhien yli menevät matkat on käytännöllisesti katsoen loppuunmyyty, kertoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Heinonen.

Aurinkomatkoilla on vielä joitakin paikkoja vapaana semmoisilla lähdöillä, jotka palaavat kotimaahan joulupäivänä tai tapaninpäivänä. Finnmatkoillakin on jäljellä enää jokunen hajapaikka.

Etelän kohteista matkustetaan jouluna eniten Kanarian saarille. Myös Thaimaahan ja Brasiliaan suuntautuvat kaukomatkat ovat suosittuja.

Joulumatkojen kysyntä on Aurinkomatkoilla ollut suunnilleen viime vuoden tasolla. Heinosen mukaan matkoja voisi jouluna mennä enemmänkin kaupaksi, mutta se vaatisi muutoksia tilauslentoihin. Tänä vuonna matkustushaluja lisännee juhlapyhien osuminen arkipäiville.

Finnmatkojen viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila arvioi, että heillä etenkin kaukomatkojen varaukset ovat pikkuisen aikaistuneet viime vuodesta. Eräs syy saattaa olla viime joulua varjostaneen sodan uhan väistyminen.

Pohjois-Suomeen mahtuu

Perinteisemmästä joulusta haaveilevalle on Pohjois-Suomessa vielä valinnanvaraa, vaikka myynnin kerrotaan sujuvan mukavasti.

- Periaatteessa pääsee vielä melkein joka paikkaan, sanoo myyntijohtaja Teija Mikkola pakettimatkoja Pohjois-Suomeen myyvästä Lapin Matkailu Oy:stä. Mikkola korostaa, että vapaana olevat paikat ovat hajapaikkoja. Suuremman ryhmän sijoittamisessa saattaa jo olla hieman miettimistä. Vastaavasti matkustustavoissa saattaa joutua joustamaan lennon ja junan välillä.

- Aika paljon tulee nyt sellaisia puheluja, että mihin vielä pääsee. Otetaan se, mistä vielä tilaa saa, Mikkola kuvailee.

Joulun ja uudenvuoden tienoo on yksi Pohjois-Suomen parhaimpia sesonkeja. Mikkola arvioi varauksia tulleen aiempien vuosien tahtiin.

- Loppuunmyytyhän tämä ei ole koskaan. Sehän on selvä juttu. Kapasiteetti kasvaa vuosi vuodelta ja lentoja lisätään.

Matkalle perheen voimin

Jouluna matkalle lähdetään usein koko perheen voimin. Ydinperheen lisäksi reissuun saatetaan ottaa mukaan vaikkapa isovanhemmat. Osin ilmiö selittyy juhlapyhillä ja koulujen loma-ajoilla.

- Monet perheet matkustavat sen takia, että mennään kokemaan uutta ja nähdään uusia paikkoja. Sitten ehkä perheen äiti pääsee vähemmällä joulun kanssa, Aurinkomatkojen Heinonen sanoo.

Heinosen mielestä juhlapyhien ero muuhun aikaan ei kuitenkaan ole kovin suuri. Joulunakin on liikkeellä yksinään matkustavia.

- Paljon on perheitä, mutta kyllä suurin osa edelleen on parikuntia, Mattila lisää.

Etelän matkojen ohella läheisten seurasta halutaan nauttia myös Pohjois-Suomen kinosten keskellä. Esimerkiksi Rukan suurimpiin majoittajiin kuuluvan Rantasipi Rukahovi -hotellin vieraat ovat jouluna enimmäkseen juuri perheitä ja pariskuntia.

- Sinkkuja nyt ei ehkä niinkään ole, sanoo vt. hotellipäällikkö Pia Ruuskanen.

- Uutenavuotena nuoriso liikkuu ehkä sitten enemmän. Jouluna taas lähdetään usein perhekunnittain liikkeelle, arvelee myyntisihteeri Riitta Wendelin samalla alueella mökkejä välittävästä FinFun Rukasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.