Mainos

Eteläkorealaiset seksiorjat saivat korvauksia Japanilta

Kolme eteläkorealaista naista, joita käytettiin Japanissa seksiorjina toisen maailmansodan aikana, saivat historiallisen voiton tuomioistuimessa tänään, kun Japanin hallitus määrättiin maksamaan heille korvauksia kärsimyksistään.

Japanilainen tuomioistuin määräsi hallituksen maksamaan kaikille kolmelle runsaat 12 000 markkaa kullekin. Kaikkiaan korvauskanteen oli nostanut 10 eteläkorealaista. He vaativat yhteensä 564 miljoonan jenin korvauksia ja virallista anteeksipyyntöä Japanin hallitukselta.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun tuomioistuin antoi tuomion hallitukselle sen sodanaikaisesta roolista aasialaisten naisten pakottamisessa seksiorjiksi. Japani on tähän mennessä kieltäytynyt esittämästä virallista anteeksipyyntöä tai maksamasta naisille korvauksia. Tuomioistuin torjui kanteessa esitetyt vaatimukset virallisesta anteeksipyynnöstä. Sen mukaan hallituksella ei ole velvollisuutta pyytää virallisesti anteeksi.

Historioitsijoiden mukaan noin 200 000 nuorta naista pakotettiin sodan aikana tarjoamaan seksiä japanilaisille sotilaille. Suurin osa naisista oli korealaisia.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.