Mainos

Eteläinen Eurooppa hikoilee helleaallon kourissa

Samaan aikaan kun Pohjois-Italiaa koettelevat rajut kevätmyrskyt, kärsivät eteläisen Italian asukkaat kuivuudesta, jota helleaalto pahentanee edelleen.

Etelä-Eurooppaa koettelee paahtava helleaalto. Lämpötilat Välimeren ja Itä-Euroopan maissa ovat kohonneet monin paikoin yli 35 asteeseen.

Toisille helle merkitsee köllöttelyä rannalla, mutta toisille vakavaa terveysriskiä. Romanian pääkaupungissa Bukarestissa on viranomaisten mukaan kuljetettu päivittäin liki tuhat ihmistä ensiapuun kuumuuden vuoksi.

Helpolla eivät ole päässeet myöskään ateenalaiset, jotka saivat eilen kokea, miltä tuntuu 41 asteen helle, eivätkä Bosnian rauhanturvaajat taisteluvarustuksissaan. Portugalissa helle ja kuivat itätuulet ovat sytyttäneet useita metsäpaloja.

Sisiliassa helleaalto on entisestään pahentanut kuivuutta, joka on piinannut aluetta jo kuukausia. Alkuviikolla alueen viranomaiset tapasivat Roomassa hallituksen edustajia kriisikokouksessa, ja sanoivat tarvitsevansa yli 200 miljoonaa euroa taloudellista tukea selvitäkseen kuivuuden aiheuttamista ongelmista.

Kuivuusongelma on myös leviämässä muualle Italiaan. Puglian ja Lazion alueet on jo julistettu hätätilaan, ja Sardiniassa ja Umbriassa suunnitellaan vedensäännöstelytoimenpiteitä. Italian maanviljelijöiden liiton arvion mukaan kuivuus aiheuttaa viljelijöille yli 3,5 miljardin euron tappiot tänä vuonna.

Kuin kohtalon ivana Italian pohjoisosat ovat samaan aikaan kärsineet rajuista kesämyrskyistä, jotka ovat vaatineet jo ainakin viiden ihmisen hengen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.