Mainos

Etelä-Suomen lääni kaipaa vanhustenhoitoon minimimääräyksiä

Minimivaatimukset toisivat lääninhallituksen mukaan vanhustenhoitoon oikeusturvaa ja parempia palveluita.

Ikäihmisten hoito kaipaa Etelä-Suomen lääninhallituksen mielestä valtakunnallisia minimimääräyksiä. Vähimmäismitoitus tarvittaisiin ainakin hoitohenkilökunnan määrälle ja vanhuksen huoneen koolle.

- Yksityisyyden suoja merkitsee pääsääntöisesti omaa huonetta, muistuttaa lääninhallitus lausunnossa, jonka se on antanut sosiaali- ja terveysministeriön, Kuntaliiton ja Stakesin valmistelemasta, ikäihmisten hoitoa ja palveluita koskevasta laatusuosituksesta.

Etelä-Suomen lääninhallituksen mielestä selvät minimivaatimukset toisivat vanhustenhoitoon oikeusturvaa ja parempia palveluita. Kunnon mittarit helpottaisivat myös palveluitten ostoa ja kanteluitten käsittelyä lääninhallituksessa.

Läänin mielestä kunnille pitäisi kirjata selkeä kokonaisvastuu laadukkaista ikäihmisten palveluista riippumatta siitä, ovatko palvelut kunnan omaa toimintaa vai onko ne ostettu yksityisiltä palveluyrittäjiltä.

Laatusuosituksen valmistelussa on vaihtoehdoiksi asetettu joko minimivaatimukset tai pelkkä keskivertomitoituksen esittely.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.