Mainos

Etelä-Suomen 141-tukineuvotteluiden tulos julki huomenna

Eteläisen Suomen kansallisen maataloustuen jatkaminen edellyttää EU:n komission hyväksyntää. Komissio haluaisi joko alentaa tukea tai lopettaa sen kokonaan. Suomi taas haluaa jatkaa tuen maksamista ainakin vuoteen 2013.

Maatalousministeriö sekä tuottajajärjestöt MTK ja SLC ovat sopineet julkistavansa huomenna tuloksen Etelä-Suomen kansallista maataloustukea koskevista neuvotteluista.

Osapuolet kertoivat tänään jatkavansa tarvittaessa koko illan neuvotteluita EU:n komissiolle jätettävästä esityksestä, joka koskee niin sanotun 141-tuen jatkumista.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan yhteinen tavoite on yhä, että Brysseliin lähtevän esityksen takana olisivat hallituksen lisäksi myös tuottajajärjestöt.

Tuottajajärjestöjen johtokunnat käsittelevät neuvotteluiden tulosta huomenna aamupäivällä, minkä jälkeen ministeriö ja järjestöt tiedottavat asiasta.

Eteläisen Suomen kansallisen maataloustuen jatkaminen edellyttää EU:n komission hyväksyntää. Komissio haluaisi joko alentaa tukea tai lopettaa sen kokonaan. Suomi taas haluaa jatkaa tuen maksamista ainakin vuoteen 2013 ja mieluiten senkin jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.