Mainos

Etelä-Savo johtaa pohjoismaista Pietarin pienyrittäjyysprojektia

Etelä-Savon TE-keskus on aloittanut Suomen työministeriön toimesta pohjoismaisen Venäjä-lähialueyhteistyöprojektin toteuttamisen.

Etelä-Savon lisäksi projektiin osallistuvat Värmlanti Ruotsista, Hedmark Norjasta, Vejle Tanskasta ja Pietari Venäjältä. Projektin tavoitteena on edistää pienyritystoimintaa Pietarissa. Yhteistyö suuntautuu muun muassa yksityisille henkilöille järjestettäviin tietopaketteihin, joissa venäläisille kerrotaan pienyrittäjyydestä, sen aloittamisesta ja mahdollisista vaikeuksista. Lisäksi pyritään organisoimaan yhteistyötä eri maiden viranomaisten välillä.

-Esimerkiksi voisi mainita vaikka mahdollisten yhteistyökuvioiden luomisen Pietarin työllisyyskomitean ja pohjoismaiden eri koulutuslaitosten välillä. Mikkelissähän suhteita ovat Pietarin alueelle luoneet jo ammattikorkeakoulu ja Helsingin kauppakorkeakoulun pienyrityskeskus, kertoo hankkeen pohjoismaisena projektinjohtajana toimiva Jorma Vilhunen TE-keskus Mikkelistä.

Venäjä-lähialueyhteistyöprojektin rahoittaa Pohjoismaiden ministerineuvosto ja se on neuvoston ensimmäinen lähialueprojekti työmarkkinapolitiikan alueella. Yhteenliittyminen oli Vilhusen mukaan kannattavaa, sillä EU-rahaa on helpompi saada isompiin hankkeisiin ja sellaisiin yhteistyökuvioihin, joissa on useampi maa mukana. Projekti päättyy vuoden 1999 lopussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.