Mainos

Etelä-Pohjanmaan tulvatilanne rauhoittumassa

Tulvauhka ei ole kuitenkaan vielä ohi. Kyrönjoki on alkanut jälleen nousta jokiuomaan ahtautuneiden jäälauttojen vuoksi.

Etelä-Pohjanmaan tulvauhka ei ole väistynyt, vaikka päivän kuluessa vedenkorkeudet kääntyivät jo laskuun. Illalla Kyrönjoki on jälleen alkanut nousta Ilmajoen kohdalla viittä senttiä tunnissa. Syynä ovat jokiuomaan ahtautuneet jäälautat.

Miehet on komennettu yön ajaksi hälytysvalmiuteen. Tarvittaessa vettä aletaan juoksuttaa tulvasuojelluille pelloille asutuksen suojelemiseksi. Iltakahdeksan aikaan juoksutusrajaan oli matkaa parikymmentä senttiä.

Sen sijaan Lapuanjoella joenpinta on laskenut iltapäivän ja illan aikana järjestelmällisesti. Vaaran voi katsoa olevan siellä ohi.

- Tulvahuippu on nyt saavutettu, sanoo tulvajohtaja Martti Kujanpää Länsi-Suomen ympäristökeskuksesta.

Vain ensi viikon lämpöaalto voi Kujanpään mukaan nostaa vielä vedenkorkeutta.

Pohjois-Pohjanmaalla ei vielä ongelmia

Jokien tulvatilanne on pysynyt rauhallisena Pohjois-Pohjanmaalla. Vain muutamia jääpatoja on muodostunut Kala-, Väärä-, Pyhä- sekä Temmesjokeen.

Vääräjoella Kamusen sillan kohdalle muodostui päivällä noin kilometrin mittainen jääpato. Jääpatoa jouduttiin illan aikana hajottamaan kaivinkoneella, kun veden pinta alkoi nousta.

- Jos sää ensi viikolla lämpenee, se voi tietää ongelmia Kalajoen pohjoispuolella olevissa vesistöissä, arvioi rakennuttamispäällikkö Reino Enbuske Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.