Mainos

Etelä-Pohjanmaan tulvatilanne helpottamassa

Yön aikana vedenpinnan nousu on pysähtynyt tai kääntynyt laskuun Oravaisten, Kauhavan, Lapuan ja Ylihärmän alueella.

Tulvatilanne Etelä-Pohjanmaalla on helpottamassa. Vedenpinnan nousu on laantunut tai jopa kääntynyt laskuun yön aikana Oravaisten, Ylihärmän, Kauhavan ja Lapuan alueilla. Vaasan johtokeskuksen päivystävän palomestarin Dan Grefin mukaan Vöyrin alue oli aamulla vielä uhanalainen. Myös Alahärmän alueella vedenpinta on noussut yhä hienoisesti.

- Tie 718 suljettiin lauantain vastaisena yönä kello 4.20 liikenteeltä, Muuten tiet olivat aamulla käytettävissä, mutta niille oli paikoittain noussut vettä. Vöyriltä tai Oravaisista ei aamuseitsemään mennessä tullut ilmoituksia veden noususta kiinteistöihin, kertoi palomestari Gref.

Härmän alueella palokunnat ovat olleet pumppaamassa vettä kiinteistöissä yhdeksän kertaa. Muuten tilanne alueella näytti vakiintuneen.

Etelä-Pohjanmaan tulvatilanne alkoi kehittyä eilen aamulla. Päivän mittaan vedenpinta nousi ja johtokeskus Vaasassa aloitti tulvan varalta varotoimet. Materiaalia tulvantorjuntatyöhön tuotiin Vöyrin ja Oravaisten alueelle Vaasasta, mutta myös muualta. Palokunnat ja kuntien tekniset laitokset ovat tehneet alueella vedenpinnan mittauksia ja tarkistaneet kiinteistöjä. Oravaisissa palokunta avusti padottamaan tulvan uhkaaman omakotitalon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.