Mainos

Etelä-Pohjanmaalla häpäisty hautoja

Yli 400 hautaa on häpäisty Etelä-Pohjanmaalla viime yönä.

Seinäjoen poliisi on ottanut kiinni joukon hautakiven kaatajiksi epäiltyjä nuoria. Nuorten epäillään kaataneen Seinäjoella hautakiviä viime yönä ja turmelleen hautapaikkoja.
Poliisi pääsi kiinniotettujen jäljille omien tutkimustensa ja yleisövihjeiden perusteella. Osa kiinniotetuista on laskettu jo vapaalle jalalle. Loppujen pidättämisestä päätetään huomenna.
Tutkinnallisista syistä Seinäjoen poliisi ei halua kertoa tarkemmin tekijöistä eikä teoista.

Seinäjoen Törnävän hautausmaalla kaadettiin arviolta 250 hautakiveä. Toinen tihutyö tehtiin 60 kilometrin päässä Seinäjoelta, Kauhajoen hautausmaalla. Tekijöitä ei ole vielä saatu kiinni. Tutkimuksissa on löytynyt merkkejä saatananpalvonnasta. Hautakivien nosto ja alueiden siistiminen aloitettiin heti iltapäivällä. Tapaus on herättänytkysymyksen hautausmaiden lisävalvonnantarpeellisuudesta.

Komisario Pentti Heikkilä Seinäjoen poliisista sanoo, että tämän täytyy olla suunnitelmallista, kun tälläinen määrä
hautakiviä kaadetaan. Vastaavia tapauksia on ollut myös eri puolilla Suomea. Seinäjoen aluella ei tämän luokan tapahtumia
ole ennen ollut toistaikseksi. Heikkilä olettaakin, että näiden hautausmaiden valvonta tulee nyt tehostumaan eri seurakuntien toimesta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.