Mainos

Etelä-Perussa poikkeustila

Perun puolustusministeri Aurelio Loret da Mola julisti myöhään eilen poikkeustilan maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Arequipaan. Kaupungissa on jo kolme päivää ollut laajoja hallituksenvastaisia mellakoita ja mielenosoituksia.

Arequipaan on myös julistettu ulkonaliikkumiskielto, joka on voimassa kello 13 asti Suomen aikaa. Perun sotavoimille annettiin lupa palauttaa järjestys 11,5 miljoonan asukkaan kaupunkiin. Jo aiemmin eilen Perun presidentti Alejandro Toledo julisti Arequipan maakuntaan hätätilan.

Mellakoinnin syynä on hallituksen päätös myydä kaksi valtion sähköyhtiötä belgialaisyhtiölle. Arequipan asukkaiden mielestä yhtiöt pitäisi siirtää maakuntien hallintaan. Toledo puolusti päätöstä ja moitti mellakoitsijoita.

- Yksityistäminen ei ole Arequipan asukkaiden etujen vastaista. Vaadin kansalaisia rauhoittumaan ja ymmärtämään vastuunsa. Vihan ja vandalismin on loputtava, hän sanoi.

Toledon mukaan mellakoinnista on aiheutunut noin 100 miljoonan euron vahingot. Arviolta 70 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen kahakoissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.