Mainos

Etelä-Koreassa odotetaan yleislakkoa

Etelä-Korean pääministeri Lee Soo Sung kehotti tänään hallitustaan tekemään kaikkensa, jotta maan lamauttava yleislakko vältettäisiin. Etelä-Korean armeija asetettiin valmiustilaan lakkojen laajenemisen varalta.

Yli miljoonan eteläkorealaisen on määrä ryhtyä lakkoon huomenna, ja ay-johtajat ovat uhanneet lakkojen laajenevan edelleen keskiviikkona. Ammattiliittojen mukaan lakoista on tulossa maan historian laajimmat.

Etelä-Korean hallitsevan puolueen johtaja yritti tänään päästä neuvottelemaan kirkkoon Soulissa linnoittautuneiden keskusammattiliiton johtajien kanssa, mutta hänet käännytettiin pois. Lakkojohtajat ovat sanoneet haluavansa neuvotella vain siinä tapauksessa, että hallitus kumoaa kiistellyn työlain.

Etelä-Korean presidentti ei aioa taipua työlakikiistassa

Etelä-Korean presidentti Kim Young Sam sanoi tänään, ettei hän suostu kumoamaan kiisteltyä uutta työlakia huolimatta ay-liikkeen uhkauksista. Uuden työlain vastaiset lakot ja mielenosoitukset ovat jatkuneet lähes kolme viikkoa. Laki lisää työmarkkinoiden joustoa työnantajien vaatimusten mukaisesti helpottaen irtisanomisia, lomautuksia ja lyhyiden työsuhteiden solmimista.

Mellakkapoliisi käytti jälleen tänään kyynelkaasua hajottaakseen satojen ihmisten mielenosoituksen maan pääkaupungissa Soulissa. Hallitus on määrännyt armeijan huolehtimaan siitä, että välttämättömät kuljetus- ja viestintäpalvelut toimivat senkin jälkeen, kun maanlaajuinen lakko alkaa huomenna.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.