Mainos

Etelä-Koreassa lisää suu- ja sorkkatautia

Etelä-Koreassa on havaittu uusia suu- ja sorkkatautitapauksia. Maatalousministeriön mukaan tautitapaukset on löydetty Soulin eteläpuolelta Ansongista.

Etelä-Koreassa on havaittu jälleen kaksi uutta suu- ja sorkkatautitapaus.

Etelä-Korean maatalousministeriön mukaan uudet tapaukset löydettiin sioilta kahdelta tilalta Soulin eteläpuolella Ansongissa. Taudin vuoksi alueella on tuhottu jo lähes 2000 sikaa, jotta taudin leviäminen estettäisiin.

Uudet tapaukset havaittiin vain alle kaksi viikkoa ennen kuin Etelä-Koreaan saapuu tuhansia ihmisiä seuraamaan maassa järjestettäviä jalkapallon MM-kisoja, jotka alkavat 31. toukokuuta.

Etelä-Korean maatalousministeriön mukaan yli 92 000 eläintä on teurastettu sen jälkeen kun maassa havaittiin ensimmäinen suu- ja sorkkatautitapaus toukokuun 4. päivänä.

-Yhdessä emakossa ja neljässä porsaassa havaittiin oireita suu- ja sorkkataudista. Testeissä eläimet havaittiin sairaiksi, joten kaikki tilan 900 sikaa tuhottiin, maatalousministeriön edustaja sanoi tänään.

Hän lisäsi, että uudet tapaukset oli havaittu alueella, joka sijaitsee aiemmin julistetun karanteenivyöhykkeen ulkopuolella.

Suu- ja sorkkatauti on erittäin nopeasti leviävä nautakarjan ja sikojen virustauti. Britanniassa puhkesi runsas vuosi sitten suu- ja sorkkatautiepidemia, jonka vuoksi maassa teurastettiin ja poltettiin miljoonia eläimiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.