Mainos

Etelä-Koreankin tulvauhrien lukumäärä kasvaa

Rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja maanvyöryissä eri puolilla Etelä-Koreaa on kuollut ainakin 196 ihmistä ja yli 90 on edelleen kateissa, viranomaiset kertoivat tänään. Keskiviikon ja torstain aikana ennätyksellisissä sateissa kuoli ainakin 130 ja katosi 62 ihmistä. Viime viikonvaihteessa tulvissa ja maanvyöryissä kuoli 66 ihmistä ja katosi 29.

-Pelkäämme uhrien määrän vielä kasvavan, kun uusia raportteja tulee eri paikoista, totesi eräs viranomainen tänään. Hänen mukaansa koskaan aiemmin ei yhtä lyhyessä ajassa ole kuollut ja kadonnut niin monta ihmistä.

Viranomaisten alustavien arvioiden mukaan tämän viikon luonnonmullistukset ovat aiheuttaneet vahinkoa noin 1,2 miljardin markan arvosta, ja summan odotetaan vielä nousevan. Noin 30 000 kotia ja 500 rakennusta on vaurioitunut, ja pohjoisessa yli 22 000 hehtaaria viljelysmaata on joutunut veden alle. Koditta on jäänyt yli 19 000 ihmistä.

Valtion säälaitos varoitti edelleen tänään uusista rankkasateista sekä pääkaupungissa Soulissa että maan pohjoisosissa. Sateista syytetään La Nina -sääilmiötä, joka aiheuttaa poikkeuksellisen kosteaa säätä itäisellä Tyynellämerellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.