Mainos

Etelä-Korean tulvauhrien määrä nousee

Etelä-Korean tulvissa surmansa saaneiden määrä on noussut jo yli 50:een ja lähes saman verran ihmisiä on yhä kateissa, kertoi Etelä-Korean katastrofivirasto.

Pääkaupunkiin Souliin ja sen lähialueille iskenyt ennätyksellinen rankkasade vaikeutti mm. metroliikennettä. Soulissa satoi enimmillään 6,3 senttiä tunnissa, mikä on uusi ennätys.

Rankkasateet alkoivat perjantaina Etelä-Korean eteläosissa muuttaen vuoristopurot tulviviksi koskiksi ja aiheuttaen suuria liejuvyöryjä. Suurin osa kuolonuhreista on retkeilijöitä, jotka olivat leireilemässä vuorilla maan eteläosissa. Yhä kateissa olevia etsitään yli 40000 vapaaehtoisen voimin.

Tiedotusvälineiden mukaan sade haittasi aamulla työmatkaliikennettä ja osa maan alla kulkevista teistä tulvi. Metroliikenne jouduttiin keskeyttämään kahdella linjalla kiskojen upottua märkään maahan. Soulin keskustassa liikenne puuroutui, kun autot yrittivät ajaa varovasti tulvivissa risteyksissä ja kaduilla. Meteorologien mukaan ajoittaiset rankkasateet jatkuvat koko viikon.

Sateet iskivät myös Pohjois-Koreaan

Etelä-Korean tulvat ovat osin aiheutuneet Pohjois-Koreaa koettelevista rankkasateista. Rankkasateiden aiheuttamista vahingoista Pohjois-Koreassa ei kuitenkaan ollut tietoa.

Diplomaattilähteiden mukaan Pohjois-Koreassa on satanut rankasti viimeksi kuluneen kuukauden aikana ja erityisen kovat sateet iskivät maahan viime viikonvaihteen aikana. Pohjois-Korean alueella on mitattu suuria sademääriä kesäkuun 26. ja heinäkuun 27. päivän välillä, mutta sademäärä ei ole niin suuri kuin viime vuonna, kertoi eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Eristäytyneen Pohjois-Korean hallitus on pyytänyt ulkomailta satojen miljoonien dollareiden apua. Avulla olisi tarkoitus torjua tulvavahinkoja sekä kohentaa maassa vuodesta 1994 jatkuneen kuivuuden takia kärsinyttä maataloutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.