Mainos

Etelä-Korean ay-liitto uhkaa vastatoimilla

Etelä-Korean vahvin ammattiliitto uhkasi tänään tiukoilla vastatoimilla, jos hallitus helpottaa työntekijöiden irtisanomisia.

Yli puolta miljoonaa työntekijää edustava KCTU sanoi aloittavansa täysimittaisen taistelun, jos hallitus toteuttaa suunnittelemansa työelämän joustot. Joustoilla on määrä helpottaa työvoiman vähentämisiä yrityksissä.

Ammattiliitto arvosteli myös vastavalittua presidenttiä Kim Dae-jungia vaalilupaustensa pettämisestä. KCTU:n mukaan Kim on Yhdysvaltain painostuksesta pyörtänyt lupauksensa suojella maan työpaikkoja. Lehtitietojen mukaan Kim sanoi eilen Yhdysvaltain edustajalle, että työpaikkojen menetys saattaa olla väistämätöntä, jos palkkojen leikkaukset eivät riitä estämään yritysten konkursseja. KCTU ei suostu siihen, että työntekijöistä tehdään maan talouskriisin ainoat syntipukit.

Koreat epäonnistuivat ruokaneuvotteluissa

Pohjois- ja Etelä-Korean Punaisten Ristien edustajat eivät päässet tänään yksimielisyyteen lisäruoka-avun toimittamisesta Pohjois-Korealle, mutta päättivät jatkaa neuvotteluja huomenna. Erimielisyydet koskevat avun kuljetusteitä ja takuita siitä, että apu todella menee sitä tarvitseville. Pohjois-Korean elintarviketilanne on kriittinen mm. kahden perättäisen katovuoden takia. Kansainvälisen Punaisen Ristin mukaan nälänhätä uhkaa miljoonia ihmisiä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.