Mainos

Etelä-Korean ay-liike supistaa lakot yksipäiväisiksi

Etelä-Korean ammattiyhdistysliike aikoo supistaa kolme viikkoa jatkuneita lakkojaan kerran viikossa tapahtuviksi työnseisauksiksi.

Ammattiliittojen keskusjärjestö sanoo luopuvansa lakoista kokonaan, mikäli hallitus hylkää uuden työelämää säätelevän lain. Muussa tapauksessa lakot laajenevat uudelleen kuukauden kuluttua. Työntekijöiden on määrä palata työpaikoille maanantaina. Ammattiliittojen kattojärjestön puheenjohtajan Kwon Young-kilin mukaan työntekijät jatkavat mielenosoituksiaan lauantaisin.

Kiista hallituksen ja lakkolaisten välillä on jatkuvasti kiristynyt. Poliisi on etsintäkuuluttanut 20 lakkojohtajaa. Vangittuina on viisi lakkojohtajaa, sen jälkeen kun poliisi tänä aamuna pidätti myös maan suurimman telakan ammattiyhdistysjohtajan. Erityisjoukot ovat yhä myös kiristäneet piiritysketjua Soulin katedraalin ympärillä, missä oa etsintäkuulutetuista ay-johtajista piileskelee.

Rajuja mellakoita

Soulissa mellakoitiin tänään rajusti vastalauseena uudelle työelämää säätelevälle laille. Poliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen tuhansien ihmisten marssin, ja mielenosoittajat heittivät poliiseja kivillä. Pääkaupungin joukkokokouksiin osallistui lauantaina myös nunnia, pappeja ja buddhalaisia munkkeja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.