Mainos

Etelä-Korea: Ydinreaktorin käynnistämistä ei voida vahvistaa

Etelä-Korea ei ole pystynyt vahvistamaan väitteitä Pohjois-Korean ydinreaktorin uudelleen käynnistämisestä. Pohjois-Korea on uhannut Yhdysvaltoja sotatoimilla.

Etelä-Korea ei ole pystynyt vahvistamaan tietoa, jonka mukaan Pohjois-Korea olisi käynnistänyt uudelleen ydinreaktoriaan. Asiasta kertoi eteläkorealaisviranomainen uutistoimisto Yonhapin haastattelussa.

-Toistaiseksi kukaan ei ole vahvistanut Pohjois-Korean ydinvoimalaitosten uudelleenkäynnistämistä, viranomainen sanoi.

Pohjois-Korean ulkoministeriö ilmoitti viime yönä paikallista aikaa lähettämässään tiedotteessa, että ydinvoimaloita tultaisiin käyttämään normaaliin tapaan sähköntuotantoon, kun ne on käynnistetty.

Yonhapin haastatteleman viranomaisen mukaan tämä tarkoittaa, että voimalaitosten toiminnan aloittaminen on todennäköistä, mutta ne eivät vielä olisi käynnissä.

Pohjois-Korea uhkasi sodalla

Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja sotatoimilla. Pohjois-Korean johtava puoluelehti kirjoittaa, että Pohjois-Korea vastaisi Yhdysvaltain maan ydinvoimalaloihin tekemiin iskuihin, mikä taas merkitsisi "täydellistä sotaa".

Pohjois-Korean ulkoministeriön virkamies puolestaan sanoo, että maa saattaa tehdä ehkäisevän iskun Yhdysvaltoja vastaan.

Brittiläisen Guardian-lehden haastattelema ulkoministeriön virkamies toteaa Yhdysvaltain sanoneen, että Pohjois-Korea on Irakin jälkeen seuraava kohde. Hänen mukaansa ennalta estävät iskut eivät kuitenkaan ole Yhdysvaltain yksinoikeus.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.