Mainos

Etelä-Korea varoittaa Googlea kännykkäpeleistä

Etelä-Korea on varoittanut hakukonejätti Googlea rangaistustoimista, mikäli yhtiön mobiilipelien sisältöä ei säännöstellä. Google Korealle on lähetetty kirje, jossa yhtiötä kehotetaan noudattamaan lakia, jonka mukaan valtion viraston on arvioitava kaikki tietokonepelit ennen markkinoille asettamista, kertovat viranomaislähteet.

Googlella on kännyköille tarkoitettu Android Market -ohjelmistokauppa verkossa, josta käyttävät voivat ladata sovelluksia itselleen.

- Android Marketista löytyi lukuisia pelejä, joihin ei oltu tehty kotimaan arviointia. Mikäli oikaisevia toimenpiteitä ei suoriteta, viranomaiset tulevat estämään pääsyä Android Marketiin, todetaan kirjeessä uutistoimisto Yonhapin mukaan.

Pelejä tarkastavasta virastosta kerrotaan uutistoimisto AFP:lle, että pelien tarkastaminen koskee myös ulkomailla sijaitsevien servereiden Etelä-Korean mobiilialustoille suuntaamaa tarjontaa.

Apple ei tarjoa pelejä Etelä-Koreaan

Esimerkiksi Applen online-sovelluskauppa ei tarjoa pelejä etelä-korealaisille käyttäjille, jotta se ei joutuisi hakaukseen viranomaisten kanssa. Monet käyttäjät ovat kuitenkin ohittaneet sääntelyn luomalla tilejä maan ulkopuolelta ladatakseen pelejä App Storesta.

Google on vahvistanut vastaanottaneensa viranomaisten laatiman kehoituskirjeen. Googlen tiedottaja toteaa uutistoimisto AFP:lle, että yhtiö arvioi parhaillaan kirjettä.

- Android Market on avoin kaikkialla maailmassa. Ei ole realistista, että pelien kehittäjien täytyisi laittaa peliensä sisällöt ensin Etelä-Korean hallituksen virkamiesten arvioitaviksi, ennen kuin ne voidaan laittaa Android Marketiin, tiedottaja toteaa.

Tiedottaja muistutti, että kauppaan ei saa kuitenkaan laittaa haitallista materiaalia. Google tuhoaa kaiken säännön vastaisen materiaalin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.