Mainos

Etelä-Korea uskoo ydinneuvotteluihin

Etelä-Korean presidentti uskoo toiseen neuvottelukierrokseen kiistassa Pohjois-Korean ydinohjelmasta.

Etelä-Korean presidentti Roh Moo Hyun on sanonut asevoimilleen pitämässään puheessa odottavansa, että Pohjois-Korean ydinohjelmaa koskeva toinen neuvottelukierros todella pidetään.

Presidentin mukaan neuvotteluista on myös lupa odottaa hyviä tuloksia. Muutamaa tuntia aikaisemmin Koreoiden yhdistymisasioista vastaava ministeri Jeong Se Hyun sanoi myös uskovansa, että Pohjois-Korea on valmis jatkamaan kuudenkeskisiä neuvotteluita huolimatta viimeaikaisista jyrkistä lausunnoistaan.

Yhdysvaltain ja Etelä-Korean tiedustelupalvelut pitävät Jeongin mukaan hyvin epätodennäköisenä, että Pohjois-Korea toteuttaisi uhkauksensa ydinaseen testaamisesta tai julistaisi itsensä virallisesti ydinasevallaksi.

Pohjois-Korean edustaja sanoi eilen YK:n yleiskokouksessa, että maa on menettänyt kaiken mielenkiintonsa jatkaa neuvotteluja kiistellystä ydinohjelmastaan. Pohjois-Korean mukaan Yhdysvallat käyttää neuvotteluja vain välineenä maan riisumiseksi aseista.

Kuuden maan neuvottelut Pohjois-Korean ydinohjelmasta päättyivät elokuun lopulla. Niihin osallistuivat Koreoiden lisäksi Yhdysvallat, Venäjä, Japani ja Kiina.

Neuvotteluiden yhteydessä Pohjois-Korea antoi ymmärtää, että se voisi julistautua ydinasevallaksi ja suorittaa ohjus- ja ydinkokeita. Osallistujat lupasivat ensimmäisen neuvottelukierroksen jälkeen jatkaa neuvotteluja, mutta mitään tarkkaa päivämäärää ei asetettu.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.