Mainos

Etelä-Korea upotti sukellusveneen

Etelä-Korea on upottanut pohjoiskorealaisen pienoissukellusveneen. Etelä-Korean sotilasviranomaisten mukaan aamuisessa välikohtauksessa ainakin yksi pohjoiskorealaisista soluttautujista sai surmansa.

Tulitaistelu puhkesi aamuyöllä Etelä-Korean laivaston ja rannikkovartioston ajaessa takaa pakenevaa alusta omilla vesillään. Pieneen ns. puolisukellusveneeseen mahtuu Etelä-Korean pääesikunnan mukaan neljä ihmistä. Marraskuussa Etelä-Korean laivasto ajoi takaa pohjoiskorealaiseksi vakoilualukseksi epäiltyä alusta maiden välisen aselepolinjan yli päivää ennen Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin Soulin-vierailua.

Koreoiden välinen jännitys on viime viikkoina kiristynyt Pohjois-Korean rakentaessa parhaillaan laajaa maanalaista kompleksia, jonka Yhdysvallat epäilee liittyvän maan ydinaseohjelman elvytysaikeisiin. Pohjois-Korea on kiistänyt, että rakennushanke liittyisi ydinaseisiin ja on vaatinut 300 miljoonan dollarin (1,5 miljardin markan) "korvauksia" kansainvälisten tarkastajien mahdollisesta päästämisestä työmaalle. Pohjois-Korea ja Yhdysvallat ovat neuvotelleet asiasta tässä kuussa New Yorkissa ja Washingtonissa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.