Mainos

Etelä-Korea maksoi lunnaat panttivangeista?

Viimeiset Talebanien sieppaamista avustustyöntekijöistä pääsivät vapauteen eilen kuuden viikon vankeuden jälkeen. Korealaisia lähetyssaarnaajia on maailmalla 17 000.

Etelä-Koreassa on noussut kohu Afganistanissa vapautetuista panttivangeista. Hallituksen arvellaan maksaneen panttivankien vapauttamisesta lunnaita.

Etelä-Korean hallitus ei ole vahvistanut tätä, vaan on todennut ainoastaan tehneensä kaiken voitavansa panttivankien vapauttamisesta.

Maassa on voimakkaasti kritisoitu soulilaista kirkkokuntaa, joka lähetti yhteensä 23 vapaaehtoista Afganistanin kriisialueille useista varoituksista huolimatta.

Afganistanilainen Taleban-liike sieppasi lähetyssaarnaajina ja avustustyöntekijöinä toimineet korealaiset ja piti heitä panttivankeina kuusi viikkoa. Talebanit tappoivat kaksi panttivankia ja vapauttivat loput neuvottelujen jälkeen. Viimeiset panttivangit vapautettiin eilen.

Etelä-Koreasta lähtee maailmalle toiseksi eniten kristittyjä lähetyssaarnaajia Yhdysvaltojen jälkeen. Tällä hetkellä korealaisia lähetyssaarnaajia on työssä liki 17 000.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.