Mainos

Etelä-Korea määräsi armeijansa hälytystilaan

Etelä-Korea määräsi armeijan ja poliisin hälytystilaan tänään sen jälkeen kun Pohjois-Koreasta loikannut 37-vuotias mies joutui murhayrityksen kohteeksi Etelä-Korean pääkaupungin Soulin lähellä.

Vartiointia ja etsintöjä mahdollisten terroristi-iskujen varalta on tehostettu erityisesti keskeisissä julkisissa rakennuksissa. Etelä-Korean hallitus järjesti hätäkokouksen ampumistapauksen jälkeen.

Murhayrityksen kohteeksi joutunutta, kriittisessä tilassa olevaa 37-vuotiasta pohjoiskorealaista miestä pidetään huipputason loikkarina. Lee Han Young- niminen, jo vuonna 1982 loikannut mies on Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-Ilin entisen vaimon veljenpoika.

Lee Han Young loukkaantui vakavasti kahden miehen ammuttua häntä pistoolilla päähän ja rintaan. Etelä-Korean poliisin mukaan hyökkääjät toimivat ilmeisesti Pohjois-Korean määräyksestä. Tapauksella uskotaan olevan yhteyttä pohjoiskorealaisen puoluevirkailijan loikkaukseen Etelä-Korean Pekingin suurlähetystöön.

Pohjois-Korean mukaan puolueideologi Hwang Jang Yop siepattiin, ja se on uhannut kostaa selkkauksen. Pohjois-Korea on uhannut estää Hwangin päästämisen Etelä-Koreaan tarvittaessa voimatoimin.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.