Mainos

Etelä-Karjala rakentaa laajakaistayhteyden jokaiseen kylään

Etelä-Karjala vastaa ensimmäisenä maakuntana liikenne- ja viestintäministeriön haasteeseen ja rakentaa laajakaistayhteyden jokaiselle kylälle.

Tänään allekirjoitetun sopimuksen mukaan TeliaSonera asentaa ADSL-keskittimen 86:n kylän puhelinkeskuksiin. Tavoitteena on, että laajakaistayhteys on maakunnan kaikkien asukkaiden ulottuville vuoden 2004 loppuun mennessä.

Etelä-Karjalassa asuvien kiinnostusta nopeaan yhteyteen mitattiin viime kesänä tarjoamalla laajakaistaa kahdelle kylälle. Kasukkalassa 90 puhelinliittymästä noin puolta kiinnosti laajakaista.

Nyt laajakaistamaakuntaa tehdään vauhdilla. Kuntien ehdotusten pohjalta kylät on listattu jonoon. Asennukset hoidetaan vuoden loppuun mennessä neljännesvuosiin jaetulla aikataululla.

Hankkeen toteutusmalli vastaa liikenne- ja viestintäministeriön joulukuun alussa julkistamaa valtakunnallista laajakaistastrategiaehdotusta.

- Kilpailutetaan toimittaja, käytetään EAKR-rahoitustukea ja kunnat osallistuvat kustannuksiin, projektinjohtaja Ossi Korhonen Tietomaakunta eKarjala Oy:stä kertoo.

Kaikkiaan yli miljoonan euron urakkaa organisoi kuntien omistama Tietomaakunta eKarjala Oy. Ilman projektia koko maakunnan kattava laajakaistaverkko jäisi unelmaksi.

- Nyt toteutetaan nimenomaan niihin kyliin nämä yhteydet, missä markkinaehtoisesti operaattorit ei tätä tekisi. Tästä hyötyvät eteläkarjalaiset kylien asukkaat, eteläkarjalaiset kokonaisuutena, myös vapaa-ajan asukkaat. Karjatilalliset saa karjatarkkailua, on rehutilausta, on polttoainetilausta. Ja koneita voi myös seurata, traktorin vaihto- ja konepörssejä, sun muita. Kyllä sille on paljon käyttöä. Ja vielä kun siihen opitaan, sen käyttö lisääntyy vielä, Korhonen listaa.

Lliikenne- ja viestintäministeriön laajakaistastrategiaehdotuksen tavoitteena on, että koko maahan saadaan kattava laajakaista vuoden 2005 loppuun mennessä, ja että siihen kuuluu vähintään miljoona liittymää. Ehtona on, että valtio ei osallistu kustannuksiin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.12.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.