Mainos

Etelä-Japanin tsunamihälytys peruttiin

Vedenalainen maanjäristys oli voimakkuudeltaan lähes 7 Richterin asteikolla, mutta se nostatti vain puoli metriä korkeita aaltoja.

Etelä-Japanin Okinawan alueelle annettu tsunamivaroitus on peruttu. Varoitus annettiin varhain tänä aamuna vedenalaisen maanjäristyksen vuoksi.

Maanjäristyksen voimakkuus oli 6,7 Richterin asteikolla, ja sen keskus oli 40 kilometrin syvyydessä lähellä Miyakojiman saarta, 1900 kilometriä lounaaseen maan pääkaupungista Tokiosta. Järistyksen ei tiedetä aiheuttaneen tuhoja tai henkilövahinkoja.

Japanin meteorologian laitos arvioi maanjäristyksen nostattaneen noin 50 senttimetrin aaltoja, jotka iskivät järistyksen lähialueille.

Vedenalaista maanjäristystä seurasi vielä jälkijäristys, jonka voimakkuus oli alustavien arvioiden mukaan 6,2 Richterin asteikolla.

Maanjäristykset ovat tavallisia Japanissa, joka on yksi maailman seismisesti aktiivisimpia alueita. Japanissa tapahtuu noin 20 prosenttia kaikista maailman maanjäristyksistä, jotka ovat suuruusluokaltaan vähintään 6 Richterin asteikolla.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.