Mainos

Etelä-Helsingissä kiinni huumeiden välitysketju

Helsingin rikospoliisin huumerikosyksikkö on paljastanut laajan hasiksen välitystoiminnan, jonka päätekijät neljä helsinkiläistä nuorta on vangittu.

Tähänastisten poliisitutkimusten mukaan hasista on välitetty "muutamia kymmeniä" kiloja pääosin Etelä-Helsingissä Eiran ja Ullanlinnan kaupunginosissa, mutta myös Lauttasaaressa ja Töölössä.

Tutkinnanjohtajan rikoskomisario Petri Juvosen mukaan huumekauppa on ollut varsin laajaa, mahdollisesti tähän asti laajinta. Ensimmäiset kaksi päätekijöistä vangittiin marraskuun lopulla, kolmas joulukuussa ja neljäs eilen. Nuoret ovat noin 18 vuoden ikäisiä, osa varakkaista ja osa keskivarakkaista perheistä.

Huumeiden välitystoimintaan päätekijät ovat käyttäneet hasiksen välityksessä kukin 15-20 välittäjän verkostoa, joka on toiminut varsinaisena jakeluportaana.

Suuri hasisjuttu alkoi purkautua sen jälkeen, kun Turun huumepoliisi otti kiinni tutkimuksissaan kaksi henkilöä, joiden kuulustelut johtivat Helsingin suuntaan ja Helsingin huumepoliisille esitettyyn virka-apupyyntöön. Huumeiden välittäjät ovat kutsuneet itseään "Eiran mafiaksi". Julkisuudessa heidät on ehditty nimetä myös "Teiniliigaksi".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.