Mainos

Etelä-Euroopan helle jo kohtalokasta

Ranskan viranomaisten mukaan yli sata ihmistä on kuollut viime kuun puolivälissä alkaneissa helteissä. Ranskassa sää on jo viilentynyt, mutta Espanjassa ja Kreikassa helleaallolle ei näy vielä loppua.

Ranskassa lämpöaallon seurauksena kaikkiaan 112 ihmistä on menehtynyt mm. lämpöhalvaukseen ja nestehukkaan.Maan terveysviranomaisten mukaan suurin osa heinäkuun helteiden uhreista oli vanhuksia, mutta joukossa oli myös nuorempia henkilöitä, jotka nääntyivät kuumuuteen. Viimeksi Ranska kohtasi ennätyshelteet kesällä 2003, jolloin kaikkiaan 15 000 ihmistä kuoli.

Espanjassa 13 ihmistä on tähän mennessä kuollut lämpöaallossa, joka jatkuu yhä. Lämpötilat ovat pysytelleet yli +30 asteen lukemissa.

Kreikassa sitä vastoin elohopea lähentelee +40 astetta. Ateenan kaduille on avattu tänään parikymmentä ilmastoitua paikkaa, jonne kulkijat voivat poiketa viilentymään. Maan terveysviranomaiset ovat kuitenkin kehottaneet ikäihmisiä sekä sydänoireista kärsiviä pysymään mieluummin sisätiloissa ja kehottaneet ihmisiä pitämään silmällä yksin asuvia vanhuksia.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.