Mainos

Etelä-Afrikka järkyttyi rasistisesta "metsästyskuvasta"

Yhteisöpalvelu Facebookissa leviävä järkyttävän "metsästyskuva" on aiheuttanut valtavaa kohua Etelä-Afrikassa. Siinä kivääriä pitelevän valkoihoinen mies esittelee jaloissaan makaavaa, kuolleelta vaikuttavaa mustaa poikaa kuin metsästyssaalista ikään.

Kuvan levittäjä kutsuu Facebookissa itseään "Eugene Terrorblancheksi". Nimi viittaa viime vuonna murhattuun eteläafrikkalaisen äärioikeiston johtajaan Eugene Terreblancheen.

The Timesin mukaan poliisi on ollut yhteydessä kuvassa näkyvään miehen, jonka mukaan vuonna 2007 otettu kuva on lavastettu. Miehen mukaan kyseessä on pila, ja hän maksoi lapselle, jotta tämä esittäisi kuollutta otosta varten. Eteläafrikkalaisia järkyttänyt kuva on levinnyt laajasti myös muualla internetissä.

Poliisi tutki kuvaa tiettävästi jo neljä vuotta sitten, mutta se ei johtanut toimenpiteisiin. Nyt selvitetäänkin kuvan aitouden lisäksi myös sitä, miksi mihinkään toimenpiteisiin ei tuolloin ryhdytty. Poliisitutkinnalla halutaan myös varmistaa, että kuvassa esiintyvä poika on todella elossa.

Vaikka kuva olisi lavastettu, joutuvat kaikki sen ottamiseen ja levittämiseen osallistuneet todennäköisesti vastaamaan useisiin rikossyytteisiin.

Terrorblanchen Facebook-profiilissa miestä kuvataan liikemieheksi, joka pitää musiikista, televisiosarja Simpsoneista sekä tuliaseista. Profiili kuvineen luotiin Facebookiin viime vuoden kesällä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.