Mainos

Etelä-Afrikan keittiö on makujen juhlaa

Yksi vuoden kuumimmista ruokatrendeistä on Etelä-Afrikan keittiö. Vuoden 2010 Jalkapallon maailmanmestaruudesta mitellään kesäkuussa Etelä-Afrikassa. MM-kisahuuma näkyy kiinnostuksena maan kulttuuria – ja erityisesti ruokaa kohtaan.

Eteläafrikkalaisessa ruokakulttuurissa yhdistyvät maan värikäs historia sekä uusimmat ruokatrendit. Ruoka on maukas sekoitus hollantilaisia, englantilaisia, malesialaisia ja intialaisia makuja. Maassa on runsaasti kotimaisia raaka-aineita ja karjaa kasvatetaan laajalti.

Kuidu, bredie ja muut eksoottiset erikoisuudet

Bredie (paistettu ja haudutettu lampaanliha vihanneksilla), suolaveden ravut ja bobotie (liha-curryruoka) ovat paikallisia erikoisuuksia.

Etelä-Afrikan braai eli grillauskulttuuri on vertaansa vailla. Liha, kala, kana, perunat ja sipulit valmistetaan herkulliseksi hiilien päällä. Melkein jokaisesta esikaupungista löytyy yhteinen grillauspaikka.

Rannikolla pyydetään paljon kalaa ja äyriäisiä, sisämaassa taas metsästetään riistaa. Herkkuihin lukeutuvat kudu, impala, hyppyantilooppi, krokotiili ja strutsi.

Erilaisia kasviksia kerätään luonnosta ja kasvatetaan kasvimailla. Tärkein vilja on maissi, josta valmistetaan useimmiten puuroa. Myös hirssiä, durraa ja vehnää viljellään monin paikoin. Kasviksista tärkeimmät ovat juurikasvit sekä vihreät lehtivihannekset.

Miltä kuulostaa Hyppyantilooppia ananaskastikkeella tai Mausteinen bobotie?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.