Mainos

Eteinen, kodin sydän

Eteinen on huone, jonka vieraasi näkevät ensimmäisenä. Älä siis jätä sen sisustamista retuperälle, vaan tartu rohkeasti toimeen. Valaistuksen ja mattojen vaihtaminen tekee jo ihmeitä, ja uusi maalikerros saa eteisen hehkumaan.

Jos kotisi eteinen tuntuu irralliselta tilalta tai paikalta, jossa vain tullaan tai mennään, on aika tarttua sisustustoimeen. Allaboutyou.com neuvoo, miten teet eteisestäsi kodin ihastuksen.

Matota ja maalaa

Hanki oikean kokoinen kynnysmatto, joka peittää koko oven edustan. Matto toivottaa vieraat tervetulleiksi, joten siihen kannattaa panostaa hieman. Älä muutenkaan ajattele eteistä vain paikkana, josta poistutaan maailmalle. Eteinen on osa kotia, ja kaunis kukkavaasi tai pöydän peittävä liina piristää sitä kummasti.

Maalaa kynnys ja ovea ympäröivät listat uudelleen. Koska ulko-ovesta kuljetaan milloin talvikengissä, milloin korkokengissä, maalit ja pinnat alkavat pian näyttää kuluneilta. Uusi maalikerros piristää huonetta, joten hio kynnys ja maalaa se uudelleen.

Kirjakokoelma eteisessä?

Jos asut vanhassa talossa, kannattaa tarkistaa, josko muovimaton alla piilottelisi upea puulattia. Puu luo lämmintä, luonnonläheistä tunnelmaa, ja se kestää elämää. Hionta ja suojaava vahakerros uudistaa vanhankin lattian.

Ripusta seinille valokuvia! Liian usein eteinen on vain kolo, jossa vaatteet kiskotaan niskaan. Muutaman otoksen sarja tai kokoelma perhekuvia piristää eteistä ja tuo sinne lämpöä. Tee pienistä kehyksistä seinälle yhtenäisiä ryhmiä.

Myös kirjakokoelmaa voi huoletta jatkaa olohuoneesta eteisen puolelle. Asenna sieniin hyllyjä, mutta varmista, että ohi pääsee tarvittaessa esimerkiksi lastenvaunujen kanssa.

Korista tiilillä

Jos eteisessä on ruma patteri, sen voi piilottaa kapean hyllyn alle, vihjaa allaboutyou.com. Kiinnitä hylly seinään juuri patterin yläpuolelle: siinä on kätevää säilyttää avaimia tai muita tavaroita, jotka ulos lähtiessä ovat aina hukassa. Pattereihin on myös mahdollista ostaa kauniita päällisiä, ja kuumuutta kestävällä maalilla loihdit rautaiselle hirvitykselle hetkessä uuden lookin.

Verhon ripustaminen oven eteen pitää pölyt käytävässä, ja kaunis verhotanko yhdistettynä raskaaseen kankaaseen tuo tilaan juhlavuutta. Ruuvaa oven viereen koukku, johon verhon voi sitoa, jos sen haluaa pois tieltä.

Heivaa metallinen kenkäteline varastoon ja tuo tilalle punaisia tiiliä. Tiilten päällä saappaat kuivuvat kesän menojen välillä, ja pinoamalla tiilistä saa kauniit pienet portaat kodin kengille.

Tarkista viimeiseksi eteisen valaistus. Onko tilassa lämmin ja kutsuva valo? Eteiseen riittävät myös pelkät kohdevalot, tai tyylikäs pari seinälle kiinnitettäviä valaisimia.

MTV3

Lähde: Allaboutyou.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.