Mainos

ETA suunnitteli kuninkaan murhaa?

Espanjan poliisi kertoo paljastaneensa mahdollisen murhayrityksen maan kuningasta ja pääministeriä sekä Saksan liittokansleria vastaan.

Espanjan poliisi löysi useita kranaatteja läheltä paikkaa, jossa Espanjan kuninkaan ja pääministerin sekä Saksan liittokanslerin oli määrä vierailla myöhemmin samana päivänä. Poliisi löysi ja teki vaarattomiksi kahdeksan kranaattia 600 metrin päästä Hernanin kaupungin ulkoilmamuseosta Espanjan Baskimaassa.

Aseet purettiin vain tuntia ennen kuningasparin saapumista paikalle. Espanjan kuningasparin, Juan Carlosin ja Sofian, oli määrä saapua museon avajaistilaisuuteen. Valtiovierailulla Espanjassa olleen Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin oli puolestaan tarkoitus saapua paikalle myöhemmin iltapäivällä yhdessä Espanjan pääministerin Jose Maria Aznarin kanssa.

Viranomaisten mukaan ei ole kuitenkaan varmaa, oliko aseilla tarkoitus iskeä avajaisseremonioihin. Sadat poliisit piirittivät museoalueen ja lähiseudut. Kranaatit oli piilotettu ilmeisesti lähellä sijaitsevalle kukkulalle. Kranaatit oli varustettu kaukolaukaisimella.

Vaikka kranaatit olisi laukaistukin, ne eivät olisi osuneet museoon, poliisin edustaja sanoi. Poliisin mukaan on mahdollista, että aseilla oli paremminkin tarkoitus saada aikaan meteliä kuin todellista vahinkoa. Poliisi epäili teosta baskien terroristijärjestöä Etaa, jonka iskuissa on tänä vuonna kuollut useita espanjalaisia poliitikkoja.

(MTV3-Reuters-AFP-AP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.