Mainos

Eta iski pommilla poliisiasemalle Espanjassa

Eta ei antanut iskusta ennakkovaroitusta. Separtistijärjestö tavoittelee itsenäistä baskivaltiota.

Baskien separatistijärjestö Eta on räjäyttänyt varhain aamulla pommin Pohjois-Espanjassa. Durangon kaupungissa poliisiaseman lähellä tapahtuneessa räjähdyksessä haavoittui lievästi kaksi kansalliskaartin poliisia.

Espanjan poliisin pääjohtajan Joan Mesquidan mukaan räjähdys olisi voinut aikaansaada "todellisen verilöylyn".

Tunti räjähdyksen jälkeen lähistöltä löytyi poltettu auto, jota oli poliisin mukaan saatettu käyttää pakovälineenä. Auto oli rekisteröity Portugaliin ja poliisin mukaan tämä luultavasti todistaa, että Etalla on kytköksiä myös Espanjan naapurimaahan.

Etan poliittinen siipi, kielletty Batasuna-puolue ei tuominnut iskua. Puolueen tiedottaja syytti lausunnossaan Espanjan hallitusta haluttomuudesta kompromisseihin.

Eta ilmoitti viime kuussa virallisesti lopettavansa itse julistamansa tulitauon. Käytännössä tulitauko loppui jo aikaisemmin, kun järjestö räjäytti joulukuussa pommin Madridin lentoasemalla. Iskussa kuoli kaksi miestä.

Eta varoittaa pommeista usein ennakolta, mutta ei yleensä silloin, kun isku kohdistuu poliiseja tai puolisotilaallista kansalliskaartia vastaan.

Kulunut kesä on ollut Etalle synkkä. Yhteensä 18 järjestön jäsentä on pidätetty Espanjassa ja Ranskassa. Poliisi on lisäksi takavarikoinut runsaasti aseita ja räjähteitä.

Itsenäistä baskivaltiota tavoitteleva Eta on neljän vuosikymmenen aikana tappanut yli 800 ihmistä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.