Mainos

Estonian uhreja muistettiin

Rauhanajan pahimmasta haaksirikosta Itämerellä on tänään kulunut kymmenen vuotta.

Autolautta Estonian turmassa hukkuneita on tänään muistettu Turussa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Estonian uppoamisesta on tänään kulunut kymmenen vuotta. Haaksirikossa kuoli 852 ihmistä.

Turun tuomiokirkossa pidettiin illalla muistohartaus, jossa puhui arkkipiispa Jukka Paarma. Liikenneministeri Leena Luhtanen laski valtioneuvoston kukkatervehdyksen. Omien maidensa kukkatervehdykset toivat myös Viron ja Ruotsin suurlähettiläät.

Tallinnassa hukkuneiden muistomerkille kokoontui arvovaltainen joukko. Mukana olivat Viron presidentti Arnold Rüütel ja pääministeri Juhan Parts sekä parlamentin puhemies Ene Ergma. Muistomerkille toi seppeleen myös ensimmäisenä onnettomuuspaikalle ehtineen pelastushelikopterin suomalainen miehistö.

Tukholmassa viralliseen muistohetkeen osallistui myös kuningas Kaarle XVI Kustaa, joka Suomen ja Viron suurlähettiläiden lailla laski Estonia-muistomerkille seppeleen. Itämerellä sattuneen haaksirikon 852 uhrista 551 asui Ruotsissa. Turmasta pystyttiin pelastamaan 137 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.