Mainos

Estonian uhreja muistettiin merellä ja maissa

Autolautta Regina Baltica pysähtyi viime yönä Estonia-aluksen uppoamisalueen lähelle viideksitoista minuutiksi. Regina Baltican matkustajat ja miehistön jäsenet heittivät mereen satoja kukkia ja kukkaseppeleitä Estonian uhrien muistoksi.

Tukholmassa paljastettiin Estonian uppoamisen kolmivuotispäivänä graniittinen muistomerkki, johon on kaiverrettu turmassa kuolleiden nimet.

Viralliseen muistojuhlaan Djurgårdenissa osallistui alle sata eloonjäänyttä ja uhrien omaista. Tämän arveltiin heijastelevan omaisten ja viranomaisten välisiä kiistoja. Omaisjärjestöjen edustaja vaati viime viikolla, että Estonian hylkyyn on tehtävä lisää sukelluksia lisätodisteiden hankkimiseksi, jotta vastuukysymykset voitaisiin vihdoin selvittää.

Autolautta Estonia upposi syyskuun 28:nnen päivän vastaisena yönä 1994 Utön edustalla. Onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä, vain 137 pelastui. Hukkuneista yli 500 oli ruotsalaisia.

Regina Baltica on Estlines-varustamon alus, joka kulkee Tukholma-Tallinna-reittiä kuten Estonia. Regina Baltica pysäytettiin viime yönä kello 1.25 Suomen aikaa, ja matkustajat ja miehistön jäsenet kerääntyivät aluksen kansille.

-Meillä oli yli tuhat leikkokukkaa, niin että kaikki saattoivat kunnioittaa uhrien muistoa kukalla, kertoi Estlinesin edustaja Börje Westerlund.

Seremoniaa ei järjestetty täsmälleen samalla paikalla, minne Estonia upposi. Regina Baltica kulkee Tallinnaan hiukan eri reittiä kuin Estonia.
(STT-TT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.